Waarom kiezen voor Herzog Compressie?

Eén ding is zeker: compressie is ‘hot’. Er zijn tegenwoordig tal van compressiekousen op de markt. Daarbij zie je allerlei claims voorbijkomen: compressiekousen zorgen voor minder blessures, een betere bloedcirculatie en sneller spierherstel. Toch is de ene compressiekous de andere niet… Wil je weten wat Herzog kousen zo uniek maakt?

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Wat maakt de Herzog kousen uniek?

1.Maatwerk

Herzog staat voor maatwerk. Bij Herzog houden ze er rekening mee dat elke sporter andere beenmaten heeft. Daarom werkt Herzog met een innovatief maatsysteem waarbij het been op 5 punten wordt opgemeten. Een perfect compressieverloop kun je namelijk nooit garanderen op basis van alleen een schoenmaat of kuitomvang.

2. Medisch certificaat

De kousen van Herzog hebben een officieel medisch certificaat (MDR). Dit keurmerk toont aan dat iedere claim die over het product wordt gedaan, wetenschappelijk is aangetoond. Je hebt bij Herzog dus te maken met een betrouwbaar product.

3. Wetenschappelijk bewijs

Herzog is de enige compressiekousenleverancier die kousen produceert waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze effectief zijn in het bestrijden van blessures. Het meest recente en onafhankelijke onderzoek dat heeft plaatsgevonden is uitgevoerd door het Universitair Medisch Centrum Utrecht (2021). Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat 90% van de sporters met Herzog kousen niet meer geconfronteerd wordt met terugkerende blessures.

4. Premium kwaliteit

Herzog compressiekousen zijn gebreid met hoogwaardige microvezels. Door de platte naden zijn Herzog kousen slijtvast en wordt blaarvorming tegengegaan. Jij bent verzekerd van een perfecte pasvorm en door de mix van premium garen tevens van een optimale warmteregulatie.

De werking van Herzog compressie

Met Herzog Compressiekousen ondersteun je je kuitspieren en stimuleer je de bloedcirculatie. Veel sporters dragen Herzog kousen blessurepreventief. Het speciale drukverloop van de kous zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Door de comprimerende werking van de kous wordt er minder aan de achillespezen en het scheenbeenvlies getrokken en verklein je de kans op kuitblessures, achillespeesklachten of scheenbeenvleesontsteking. Ook zijn Herzog kousen ideaal in de behandeling van deze blessures. Tevens zijn Herzog kousen een ideaal hulpmiddel om spiervermoeidheid tegen te gaan. Doordat afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd, herstel je sneller en ervaar je minder spierpijn.

Verdieping voor professionals

Heb jij een (para)medische achtergrond en wil jij alles weten over de fysiologische achtergrond? Ben jij benieuwd hoe het kan dat sporters met Herzog kousen aanzienlijk minder spierschade ervaren? Wil jij alle ins- en outs over de prestatiebevorderende werking van compressiekousen? Ga de diepte in en lees alles over de bloedcirculatie, de kuitspierpompwerking en het verbrandingsproces.

Prevent. Perform. Recover.