Voetbal

Voetballers spelen een groot aantal wedstrijden per jaar. Hun spelinzet vraagt veel van het lichaam: lopen, wenden, keren, afremmen, vaart maken en sprinten: allemaal acties waarbij veel van de benen wordt gevraagd. Maar daarvoor moet je wel fit zijn.

In de lange rij van meest voorkomende voetbalblessures staan kuitletsel en problemen aan de hamstrings helaas hoog genoteerd. Dankzij een volledig nieuwe ontwikkeling, nl. het aanbieden van gedoseerde compressie, kunnen veel voorkomende blessures aan kuiten- en scheenbeen en problemen aan de hamstrings worden voorkomen en het herstel bespoedigd.

Onderbeenklachten

Voetbal is een contactsport en dus ontstaan er gemakkelijk kneuzingen en zwellingen. Ook spierpijn, verkrampingen en zweepslagen komen veel voor. Het dragen van de Sport Compressiekousen van Herzog Sport Compression werken preventief en dragen bij aan een sneller herstel.

KNVB Toppers en hun ervaringen

Ook het Sport Medisch Centrum van de KNVB in Zeist heeft al geruime tijd bijzonder positieve ervaringen opgedaan met deze speciale kousen bij topvoetballers en scheidsrechters betaald voetbal. Diverse interlandspelers maken nu regelmatig gebruik van de Herzog Sportcompressiekousen om fit te worden, maar vooral te blijven.

De Herzog Sportcompressiekousen werden voor het eerst ingezet tijdens het EK onder de 21 jaar door de medische staf van Foppe de Haan. Nu worden ze inmiddels bij een groot aantal Betaalde Voetbal clubs gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden. De Herzog Sportcompressiekousen helpen de verzuring tegen te gaan, kramp te bestrijden en na de inspanning het herstel te bevorderen.

 

 

Sport Compressie Shorts

Herzog PRO Sport Compression Shorts zijn in de behandeling en preventief inzetbaar bij diverse blessures aan het bovenbeen en de lies.

Hamstring- en liesblessures ontstaan door fel aanzetten, sprinten, abrupt afremmen, snel wenden en keren. Bij voetbal en hockey zitten liesblessures zelfs in de top 3 van de meest voorkomende blessures.

Met de Sport Compression Shorts van Herzog Medical is er eindelijk een oplossing! Met een gedoseerde compressie, kunnen veel van deze blessures worden voorkomen en kan het herstel worden bespoedigd. Dankzij drie opmeetpunten is deze compressiebroek exact afgestemd op de beencontour van de sporter.

  • Effectief bij hamstring- en liesblessures
  • Relatief hoge compressie
  • Optimale ondersteuning
  • Gebreid met hoogwaardige microvezels
  • Snelle afvoer van afvalstoffen

Herzog PRO Sport Compression Shorts zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en daardoor altijd passend onder de broeken van je tenue.

Bovenbeenblessure; Thigh Support

Nieuw toegevoegd aan het assortiment Sport Compressiekousen van Herzog Sport Compression is een speciale bovenbeenkous. Deze werd ontwikkeld voor de behandeling- en preventie van blessures aan hamstrings en quadriceps die ontstaan bij explosieve acties zoals bij het snel wenden en keren en sprinten. Maar ook bij duurinspanning blijken de bovenbeenkousen heel effectief.

De schokbelasting tijdens het lopen van de zware bovenbeenmusculatuur wordt afdoende tegengegaan, met als gevolg minder spierschade. De kous ondersteunt het dijbeen als een bandage waardoor kleine spierscheurtjes sneller herstellen en erger wordt voorkomen. De anatomische breiwijze draagt zorg voor een optimale pasvorm waardoor het draagcomfort ook onder warme omstandigheden altijd optimaal is.

Wij trainen elke dag en daarnaast zit ik op de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding.) Kortom ik beweeg behoorlijk veel op een dag. Ik kreeg wat bovenbeenklachten en had vaak last van ‘zware benen’ wat ervoor zorgde dat ik minder hard kon trainen en onzeker de wedstrijden inging. Nadat ik deze banden (bovenbeenkousen) besteld had, is dit bijna niet meer voorgekomen. Wanneer ik spierpijn in mijn benen heb, doe ik ze om en verdwijnt de pijn snel. Op de wedstrijddag heb ik mijn banden altijd om. Sindsdien speel ik weer hele wedstrijden en heb ik de volgende dag nergens last van!
Loïs Oudemast

Atleten

Atleten zoals Loïs Oudemast en Davina Philtjens ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.