De Nederlandse Triathlon Bond

Met Guido Vroemen, bondarts van de Nederlandse Triathlon Bond is een sponsorovereenkomst getekend waarbij de diverse selecties van zowel duathlon- als triathlon gebuik maken van de Herzog Sportcompressiekousen.

Herzog PRO Compressie Tube

Uiteraard wordt vooral van de voetloze variant, de tube, gebruik gemaakt. De tubes worden tijdens het zwemmen onder het wetsuit gedragen en aansluitend tijdens het fietsen en de loopactiviteit.

Vroemen roemt vooral het herstelbevorderend aspect van de kousen. Onder leiding van Guido Vroemen en het Radboud medisch centrum in Nijmegen zal binnenkort een studie worden opgezet naar het vermogen van de kousen om het herstel te doen bevorderen, of anders gesteld, het vermogen om met gebruikmaking van de kousen wellicht beter te kunnen presteren. Deze studie zal plaatsvinden met medewerking van de olympische selectie in Sittard.

Beter Herstel = Beter Presteren

Triathleten maken vaak erg veel trainingsuren. Het is voor hen van belang dat ze snel herstellen van de ene training om de volgende training zonder problemen te kunnen afwerken.

 

Tubes en enkelsokken

We zien dat vooral onze tubes door de triatleten worden gebruikt. Doordat deze voet loos zijn, kunnen de aan worden gehouden tijdens het zwemmen. Dit geeft tijdsbesparing bij het wisselen van onderdeel in een wedstrijd. Voor het hardlopen kan er worden gekozen de tube te combineren met onze enkelsok, om zo optimaal mogelijk te presteren.

Triathlon Ironman Embrunman - Charles Lindelauf

Triathlon Ironman Embrunman gedaan. Mijn 1ste Ironman. Omgeving Zuiderse Franse alpen. Aan zuidzijde van Briançon, onder de befaamde Izoard. Stad Embrun aan het meer Lac de Serre Ponçon.

Dacht doe eens gek:

4km gezommen op een mooie kruissnelheid om 6uur ‘s morgens in 57min. Als 90ste uit het water v d 1000 bikkels. Gevochten voor een goed plekje. (Zelfs beleefd over anderen heen gezwommen)

188km gefietst. In 7u24. Met 4.500hoogtemeters. Inclusief het beest Col d’Izoard. Is gelijke zwaarte als La Marmotte. Kom hier als 183ste binnen in de wisselzone om te wisselen naar rennen. Big difference dat hier koers alleen moet rijden zonder stayeren en dus niet in peloton…

Dan de HEL: een volledige marathon (42,5km). Afgezien en uitgerent. Puur op karakter, full focus en op een stel stalen zenuwen. Helaas 5u40 over gedaan en veel tijd verloren, ook in wisselzone. Zwaar bergachtig renparcours. Was ook snikheet, een moeilijke aanpassing komende uit het frisse niet zomerse België. Gelukkig had ik m’n Herzog kousen aan waaraan ik veel steun van heb gekregen, nu de vraag of er ook mentale steunkousen ontwikkeld kunnen worden 😉

Totaaltijd 14u20
195ste finisher uit mijn categorie. (blij mee want grootste categorie)
408ste finisher algemeen klassement.

200 v d 1000 did not finish, (vandaar de vraag naar de Herzog mentale steunkousen…), dat is enorm veel, wat de zwaarte van deze Ironman mag aanduiden.
Eigenlijk meer een prof triathlon. Die er hun brood mee verdienen…

Ik ben een trotse IRONMAN FINISHER!!!
Notabene is deze de zwaarste triathlon ter wereld! Dit wegens het hooggebergte en de zwaar heuvelachtige marathon. (zwemmen was gelukkig vlak, wel nat geworden 😉

“Ik maak gebruik van de Herzog tubes tijdens mijn trainingen en wedstrijden en de kousen na de zwaardere trainingen. Voor mijzelf vormen deze reeds 5 jaar een belangrijke schakel om overbelastingsblessures te voorkomen en op die manier de kwaliteit van mijn trainingen te verhogen. Als full-time werkende duursporter is dit zeker een serieus pluspunt. Op naar een topresultaat in het WK duathlon lange afstand begin september!”
Jochen Neirynck

De Nederlandse Triathlon Bond

Bondsarts Guido Vroemen van de Nederlandse Triathlonbond en triatleten Bart in ’t Veld en Harry Sikking zijn enthousiast over het gebruik van Herzog Compressie Kousen tijdens zowel trainingen als wedstrijden.

Atleten

Pieter Heemeryck (Belgisch kampioen Triathlon) Jochen Neirynck (duursporter), Charles Lindelauf (triathlon ironman), Bart In’t Velt (triathleet),  Antoine Duvivier (duatleet) en Han Wolsing (triathlon) ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.