Triathlon

Misschien herken je het wel… Je klimt ‘s ochtends uit je bed en je lichaam voelt moe en zwaar. Je bent simpelweg niet goed hersteld van je training of wedstrijd. Triathlon is een sport die veel tijd, discipline en trainingsuren opeist. Vaak worden er meerdere trainingssessies per dag afgewerkt. Het is dan ook van groot belang dat triatleten goed en snel herstellen van de ene training om de volgende training zonder problemen te kunnen afwerken. Benieuwd hoe Compry Recovery en andere Herzog producten jouw prestatie- en herstelvermogen een boost kunnen geven?

Spierschade beperken

Een hele of halve triathlon is een aanslag op het lichaam en het herstel duurt relatief lang. Wist je dat het lichaam, afhankelijk van je inspanning, wel 48 tot 72 uur nodig heeft om beschadigde spiercellen te repareren? Wanneer je Herzog PRO kousen gebruikt tijdens je wedstrijd of training kun je spierschade aanzienlijk beperken. Herzog compressiekousen zorgen er namelijk voor dat je kuiten zó compact worden gehouden, dat er minder trekkrachten aan je kuitspieren ontstaan.

De ‘triathlon tube’

Uiteraard wordt binnen de triathlonwereld vooral de Herzog PRO tube, de voetloze variant, gebruikt. De tubes worden tijdens het zwemmen onder het wetsuit gedragen en aansluitend tijdens het fietsen en de loopactiviteit.

Beter herstel is beter presteren

Bovendien kun je je herstelproces versnellen door de Herzog PRO kousen na afloop van je inspanning nog geruime tijd aan te houden. Herzog kousen bevorderen namelijk de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd.

De Nederlandse Triathlon Bond

Guido Vroemen, de bondarts van de Nederlandse Triathlon Bond, raadt zowel de duathlon- als triathlonselectie de Herzog PRO compressiekousen aan. Vroemen roemt vooral het herstel-bevorderend aspect van de kousen.

Topatleet aan het woord

Pieter Heemeryck, lid van het DOMO-Scott triatlon team, draait al meerdere jaren mee in de Europese top en is eveneens groot fan van Herzog:

“Op training merk ik vooral veel voordeel tijdens zwaardere en langere trainingen. Bij gebruik van de PRO tubes verloopt mijn herstel veel vlotter waardoor ik sneller met frisse benen aan een volgende training kan beginnen. De PRO kousen gebruik ik dan weer vooral als ik moet reizen of een lange dag op de baan ben. De Herzog producten zijn voor mij dus een grote meerwaarde waar ik iedere keer opnieuw op kan vertrouwen!” 

Pieter Heemeryck

Een snelle wissel met PRO tubes en enkelsokken

Gekscherend worden de twee triathlon wissels ook wel “het vierde onderdeel” genoemd. Wil jij tijdens je wissels geen onnodige tijd verliezen? De Herzog tubes zijn ideaal voor triatleten. Doordat deze voetloos zijn, kunnen ze gedurende de hele wedstrijd gedragen worden. Dit werkt tijdsbesparend bij het wisselen van onderdeel. Voor het hardlopen kan er worden gekozen de tube te combineren met onze enkelsok, om zo optimaal mogelijk te presteren.

Wil jij ook sneller herstellen na je training of triathlonwedstrijd? Draag de tubes tijdens je run om spierschade te beperken en houd de kousen na afloop van je training nog geruime tijd aan om je herstel een boost te geven!

Pieter Heemeryck in actie. Fotograaf: Just Jean

Jouw persoonlijke masseur

Wil jij echt alles uit je triathlonprestaties halen? Wil jij je persoonlijke masseur altijd bij de hand hebben? Compry Recovery is een zeer nuttig herstelmiddel voor triatleten die optimaal willen herstellen na de training of tussen twee trainingen door. Ook is het systeem ideaal wanneer je sneller wil herstellen na een blessure.

previous arrow
next arrow
Slider