Trailrunning

Trailrunning is een opkomende variant binnen het hardlopen waarbij de route veelal door de ongerepte natuur gaat. Deze vorm van hardlopen is extra belastend omdat ieder type bodemgesteldheid  in principe kan voorkomen, van mooie wandel- en bospaden tot single tracks met stenige, oneffen ondergrond. Vaak moeten ook aanzienlijke hoogteverschillen worden overwonnen.
Om het risico van kuitklachten en shinsplints te verkleinen en het herstel te bevorderen worden steeds meer Herzog Sport Compressiekousen en tubes gedragen.

Hans Dickhout: 'Spataderen & kramp'

“Mijn naam is Hans Dickhout, 40 jaar geleden begonnen met hardlopen. Time flies!
Lopen in de bergen is voor mij het samenkomen van twee werelden: de voorliefde voor de bergsport in combinatie met mijn passie voor duursport.
Ik gebruik de kousen van Herzog nu een jaar of 4. Ik heb last van spataderen en regelmatig kreeg ik tijdens het lopen ook kramp.

Voetlanding & schokbelasting

Bij het trailen trek ik ze altijd aan omdat het schokbelasting opvangt. Voor mij werkt het kousmodel met voet het beste. Deze houd ik ook nog aan ná de inspanning ter bevordering van de doorbloeding, waardoor ik sneller herstel. Belangrijk om te weten: de tubes, zonder voet, moet je na je training of wedstrijd uittrekken. De kousen met voet niet. Die leveren ook na de inspanning nog een bijdrage om het herstel te helpen versnellen.

Verschillen tussen diverse compressiekousen

Ik gebruik de compressiekousen van Herzog. Ik heb een vergelijking gedaan met andere producten, dat is het voordeel van werken in een hardloop speciaalzaak (PK Runningshop, red.). In het verleden hebben we ook kousen gehad van andere merken. Die geven duidelijk minder compressie en hadden bij mij minder effect. Dat kregen we ook van klanten te horen.

Extra bescherming tijdens het trailen

Als bijkomend voordeel van het gebruik van compressiekousen op de trails zou ik zeggen: bescherming van je kuiten tegen takken/baamstruiken enz. Het materiaal is glad, zodat ophaaltjes uitblijven”.

Enkel Compressiesok

De enkel compressie sok biedt een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn waardoor vocht met de afvalslakken van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd en er dus minder oedeemvorming kan ontstaan in de voet.
Door deze sok in combinatie met de tube te dragen tijdens een trail zorgt het ervoor dat het oedeem uit de voet verdreven wordt en door de tube naadloos overgenomen wordt en verder afgevoerd richting bovenbeen/hart.

Herstelsok

Bij Trailrunning komen ook meer hoogtemeters kijken. Het is dan ook niet ongewoon om de compressiekous na afloop aan te houden. Hierdoor verandert de sok van trainings- naar recoverysock. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de benen sneller herstellen.

Atleten

Atleten zoals Chris van Breem en Hans Dickhout ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.