Studies


Diverse studies hebben aangetoond dat de Herzog Sportcompressiekousen een bijdrage kunnen leveren aan blessurepreventie en het herstel na inspanning bevorderen. Of het nu gaat om herstellen na shinsplints, het dragen van de compressiekousen bij kuitklachten of het verbeteren van de sportieve prestaties: de Herzog Sportcompressiekousen zorgen ervoor dat je plezierig kunt sporten en voorkomen blessures.

Sneller Herstel Shinsplints

Inleiding

Shin splints is een van de meest voorkomende aandoeningen van het onderbeen bij sporters. Deze blessure staat bekend als lastig te behandelen. Ook zijn er in het verleden maar weinig onderzoeken gedaan naar hoe je shin splints kan behandelen. Daarom werd een onderzoek gestart bij sporters en hardlopers om meer duidelijkheid te krijgen over de beste behandeling van shin splints.

Bekijk het volledige onderzoek hier.

Gebruikerservaringen van 50 Militairen bij diverse blessures

Door Drs W.O. Zimmermann (sportarts) en M.A. Paantjens (fysiotheraeut)

In 2009 deed drs Wessel Zimmermann, arts bij defensie, onderzoek naar het gebruik van Herzog Sport Compressiekousen bij militairen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat sport compressiekousen in positieve zin bijdragen bij de genezing van onderbeen klachten van militairen.

Bekijk het volledige onderzoek hier.

Prestatieverbetering

Doel. Bestuderen of het dragen van compressiekousen bij jonge, goed getrainde wielrenners van invloed is op de hartslag rondom hun omslagpunt.

Opzet. In het onderzoek is gebruik gemaakt van een randomized cross-over design.

Methode. Aan dit onderzoek namen 6 jonge ( 300km / week) wielrenners deel. Deze legden allen een test af met compressiekousen (interventie) en een test zonder compressiekousen (controle).

Bekijk het volledige onderzoek hier.

 

Pijn in de benen en Herzog Sport Compressiekousen

Vele sporters/hardlopers kennen het: een langzaam maar zeker opkomende en irriterende pijn in het onderbeen: kuitblessure en/of scheenbeenklachten. Soms ook een felle plotselinge pijnscheut in de kuit, een spierscheurtje of zweepslag. Velen zien zich gedwongen om de sport, waar ze zoveel plezier aan beleven, voor langere of kortere tijd te staken. En na een langdurig herstel is het lastig om weer op het oude niveau te komen. Vaak durft de sporter zich dan ook niet meer voor de volle honderd procent te geven vanwege de angst dat de blessure terugkomt.

Bekijk het volledige onderzoek hier.

Optimaal herstel ná de marathon

Een marathon lopen is vaak een aanslag op je lichaam en het herstel daarvan duurt lang. Het verminderen van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van een snelle afvoer van vocht en afvalstoffen. Uit nieuw Australisch onderzoek, uitgevoerd door Dr. Stuart Armstrong, Anglesea Sports Medicine, Hamilton, New Zealand, e.a., blijkt dat het gebruik van compressiekousen met een relatieve hoge compressie van ruim 30 mm Hg aan de enkel/onderzijde van de kuit en een afnemend drukprofiel richting de knie, dit herstel aanzienlijk kan versnellen.

Bekijk het volledige onderzoek hier.

Compartimentsyndroom

Dr. G.  van Enst, verantwoordelijk voor de opleiding tot sportarts in de Isala Klinieken in Zwolle, onderzocht de rol van de Herzog Sport Compressiekousen bij het Exercised Induced Compartment Syndrom (EICS).Bekijk het volledige onderzoek hier.