Wielrennen


In Nederland wordt veel gefietst. We groeien ermee op en vaak wordt gezegd ‘fietsen verleer je nooit’. Dat blijkt ook wel, want steeds meer mensen kopen een fiets. De één fietst om op een gezonde manier zijn vrije tijd door te brengen. Anderen fietsen om stevig aan hun conditie en kracht te werken en hopen op een mooie prestatie. Dat kan zijn in het peleton, met een klassieker, tijdens de snelle XC mountainbike wedstrijden of een uren durende (buitenlandse) mountainbike marathon.

Herzog Medical Compressiekousen: voor wie?

Zowel de wedstrijd- als recreatieve fietser heeft veel baat bij het dragen van Herzog compressiekousen. De kousen worden met name na een training of koers gedragen om het herstel te bevorderen. Maar ook tijdens inspanning hebben fietsers veel baat bij Herzog Compressiekousen. Door het afnemende drukverloop worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor je minder snel verzuurt. Daarnaast is het aan te raden om de kousen te dragen tijdens reizen om opgezette benen voorkomen.

Het effect

De kousen zorgen voor een sneller herstel en minder last van kramp en stijve kuiten. Al deze bevindingen zijn medisch onderbouwd en bewezen. Inmiddels zijn de Herzog Medical Sport Compressiekousen niet meer weg te denken uit het professionele wielerpeloton.

Marianne Vos, topwielrenster

  • Naam: Marianne Vos
  • Sport: Wielrennen, Veldrijden, Baan, Mountainbiken
  • Team: WM3 Pro Cycling Team

Ik ben erg tevreden over het gebruik van de kousen voor herstel en tijdens reizen. Ook de tubes bevallen erg goed, vooral tijdens kracht- of intervaltraining, waarbij er veel spanning op de spieren komt. De kuiten zijn soepeler na afloop, dus het herstel gaat ook sneller.

Ik ben erg tevreden over het gebruik van de kousen voor herstel en tijdens reizen. Ook de tubes bevallen erg goed, vooral tijdens kracht- of intervaltraining, waarbij er veel spanning op de spieren komt. De kuiten zijn soepeler na afloop, dus het herstel gaat ook sneller.’

Atleten

WM3 Pro Cycling met Marianne Vos, Boels Dolmans met Anna van der Breggen, Team Sunweb met Tom Dumoulin, Telenet-Fidea in België met Lars van der Haar, het Mountainbike Racing Team van Bart Brentjes; allemaal ervaren ze de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Marianne Vos ‘Ik ben erg tevreden over het gebruik van de kousen voor herstel en tijdens reizen. Ook de tubes bevallen erg goed, vooral tijdens kracht- of intervaltraining, waarbij er veel spanning op de spieren komt. De kuiten zijn soepeler na afloop, dus het herstel gaat ook sneller.’

KNWU combinatielogo partners Herzog - 2

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.