Volleybal


Springen, draaien, wenden en keren

De Herzog Sport Compressiekousen worden nu door een aantal topspelers uit het nationale volleybalteam gebruikt, onder meer doorCaroline Wensink.

Voorkomen van shinsplint- en andere onderbeenblessures

TVC Amstelveen, hofleverancier van het Nederlandse team maakt volop gebruik van de kousen, m.n. om shinsplint problemen tegen te gaan.

Caroline Wensink

Drie jaar lang sportte ik elke dag met een zeurende pijn in mijn scheenbenen. Uiteindelijk, na het niet behalen van de Spelen in 2008, heb ik me laten opereren aan mijn schenen. De enige oplossing voor het voortzetten van mijn topsportcarriere. Tijdens de revalidatie kwam ik via Peter Vergouwen voor het eerst in aanraking met de Herzog Sport Compressiekousen. Vanaf dat moment, in april 2008, heb ik deze kousen aangetrokken en ik heb er ontzettend veel baat bij gehad. Voor mij was en is de doorbloeding in mijn onderbenen en snel herstel een heel belangrijk aspect.

Tijdens het volleyballen springen we de hele training door en alle bewegingen die je maakt zijn op je voorvoeten. Hierdoor belast je enorm je schenen, kuiten en achillespezen. Deze kous is een voor een sport als volleybal ideaal. Bijna elke training trek ik de kousen aan. Als ik ze een keer vergeet, dan weet ik dat ik de volgende dag meer scheenbeenklachten heb. Sinds ik met de Herzog Sport Compressiekousen sport, kan ik met heel weinig pijn elke dag optimaal presteren.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.