Tennis


Nick van der Meer Johan Wolff www.johanwolff.nl (3) (1280x853)Tennis is een balsport, waarbij een bal met een racket over een net gespeeld moet worden. Tennis is ontstaan in Frankrijk. De naam is afgeleid van het Franse woord “tenez!”. Dat betekent “pak aan!! (de bal)!”. Het doel van deze sport is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal terug te slaan. De sport wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend.

Herzog Medical Compressiekousen: voor wie?

Zowel de recreatieve als wedstrijdtennisser hebben baat bij de Herzog Medical Compressiekousen.

Herken je dit? Midden in de rally een dropshot. Een explosieve sprint naar het net en een pijnscheut in je kuit.

Of deze: Het is al wat later op de avond en een beetje fris. Je hebt niet zo veel tijd, dus maar even geen warming-up. De eerste service lijkt net binnen je bereik, even een kort sprintje en… plots schiet ‘het’ erin. Je baalt als een stekker, want daar gaat de rest van je seizoen. Minstens drie weken ben je uitgeschakeld.

Blessures aan het onderbeen komen vaker voor dan aan elleboog, schouder of pols. De zweepslag in de kuit en de ontsteking van het vlies rond het scheenbeen (shin splint) zijn hardnekkig en repeterend.

De oorzaak is in veel gevallen een onvolledige of helemaal geen warming-up, maar er zijn ook andere oorzaken. De schokbelasting die ontstaat door het snel wenden en keren, fel aanzetten en het abrupt afremmen belast de onderbenen enorm, ook mét een goede warming-up. Afhankelijk van de grootte van de kuit- of scheenbeenaandoening zit je dan al snel drie weken of langer aan de kant.

Wil je plezierig tennissen, dan verlaag je de kans op blessures met Herzog Sport Compressiekousen.

Het effect

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de Herzog Sport Compressiekousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen en er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespees ontstaan.

Niels Desein, Belgische toptennisser

Sinds januari gebruik ik de Herzog kousen. Ik gebruik ze vooral na wedstrijden en trainingen. Als ik na een zware wedstrijd en/of training de kousen draag helpt het me om beter te recupereren. Mijn benen voelen veel beter aan na een zware inspanning als ik de kousen gedragen heb.Ik maak ook gebruik van de dijbeen kousen. Deze helpen me tijdens snelheids- en explosieve trainingen. Ik heb van nature verkorte hamstrings en ben meestal heel erg stijf na een snelheidstraining, door de bovenbeen kousen te dragen is het veel minder en heb ik minder schrik om alles uit mijn training te proberen halen aangezien ik weet dat de kousen me beschermen.Ik ben enorm tevreden over de Herzog kousen en voel dat het echt een verschil kan maken om beter te recupereren en om me preventief te beschermen tegen (lichte) blessures!

Twitter van Niels

Priscilla Visser over haar ervaringen met de Herzog Sportcompressiekousen:’Mijn ervaring met de Herzog Medical kousen zijn fantastisch. Voorheen had ik erg veel last van mijn kuiten. Ze liepen snel vol en ik had last van stekende pijnen onderin mijn kuiten. Sinds ik de kousen ben gaan dragen is de pijn helemaal verdwenen. Ik kan weer wedstrijden spelen zonder pijn, en zelfs weer lange autoritten of vluchten maken zonder dat ik telkens pijn heb in mijn kuit.’

Atleten

Niels Desein (Belgische toptennisser), Nicolette van Uitert (toptennisster), Nick van der Meer(toptennisser), Priscilla Visser (toptennisster) ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Nieuw: de meest gestelde vragen aan tennissers

1. Waarom dragen tennissers Herzog Sport Compressiekousen?

Tennis betekent snel wenden en keren, sprinten naar het net bij een dropshot of langs de base line sterk accelereren en abrupt afremmen bij een scherpe service. Bewegingen die erg belastend zijn en als het ware blessures uitlokken. De Herzog Sport Compressiekousen ondersteunen het spier- en peesapparaat en gaan de schud- en schokbelasting van de spieren effectief tegen waardoor er A. minder spierschade zal ontstaan en B. er minder trekspanning op achillespezen en scheenbeenvlies wordt uitgeoefend. Daarnaast zijn de kousen zo gebreid dat er een versnelde afvoer van afvalstoffen plaatsvindt doordat de kousen een afnemend drukprofiel hebben vanaf de enkel naar de knie. Met andere woorden je kunt langer doorgaan en je herstelt sneller tussen de wedstrijden door.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Herzog Medical was aanwezig tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament om het publiek kennis te laten maken met de diverse Herzog producten en om voorlichting te geven.

Icon-Nieuws-large