Schaatsen


Steeds meer schaatsers maken gebruik van de Herzog Sportcompressiekousen

De introductie van de kousen van Herzog vond plaats binnen de atletiekwereld. Vele nationale- en internationale atletiektoppers maken inmiddels gebruik van de compressiekousen van Herzog. In de wielerwereld zien we dat de kousen niet meer zijn weg te denken bij o.a. de Pro cycling teams Giant Alpecin, Rabov liv met Marianne Vos, Boels Dolmans met Ellen van dijk en vele andere toppers.

Werkingsmechanisme

Een belangrijke eigenschap van de kous is het ondersteunen van de kuitspierpomp. Bij het verbrandingsproces van suikers en zuurstof in de spiercel komt energie vrij maar ook water met de daarin opgeloste afvalstoffen. De kousen verhogen de druk op het weefsel en zorgen ervoor dat die afvalstoffen zo snel mogelijk uit de spieren worden afgevoerd. Het resultaat is het uitstellen van de verzuring en het bevorderen van het herstel. Een soort legale doping dus”, zegt een lachende Herzog. “Het geheim van onze kousen is de combinatie van hoge compressie- en stifness en een afnemende drukgradiënt van beneden naar boven, richting het hart”.

Angstvallig vermijdt Herzog het noemen van namen. “Ik mag helaas niet zomaar mijn product in verband brengen met topschaatsers. Maar diegene die goed oplet, kan vaak een zwarte rand van mijn kous onder een schaatspak uit zien piepen”. Want speciaal voor de schaatssport heeft Herzog een kous zonder voet op de markt gebracht.

Charlotte Pennings

Toen ik aan het begin van de zomer last van mijn schenen kreeg, bleek dat het om een scheenbeenvlies ontsteking ging. Na de aankoop van nieuwe hardloopschoenen en steunzolen, had ik nog steeds last van mijn schenen, vooral na sprong- en sprinttrainingen. Omdat dit me erg belemmerde in mijn voorbereiding op de winter ben ik op zoek gegaan naar een andere oplossing voor mijn blessure.

Via via kwam ik op de kousen van Herzog uit en ben deze gaan gebruiken. Sindsdien gaat het een stuk beter! De ontsteking is nog steeds aanwezig, maar in veel mindere mate dan voor het gebruik van de kousen. Als ik de kousen vergeet aan te doen voor ik ga hardlopen, merk ik het na drie stappen al en ga ik gauw terug om ze aan te doen. Mede door de kousen kan ik toch alle trainingen volgen, bijna geheel pijnvrij.

In de schaatssport zien we een toenemend gebruik van de Herzog Compressie Kousen. Schaatsers dragen graag de tubes, omdat ze met blote voeten in hun schaatsen gaan.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.