Atletiek


Atletiek is een oude sport waar de sporters individueel of in groepen presteren. De hardloopsport is momenteel ongekend populair. Jong en oud geniet van het hardlopen. Dit geldt zowel voor de fanatieke wedstrijdloper die vrijwel dagelijks traint voor prestatieverbetering als de recreatieve sporter die een paar keer per week een ontspannen rondje loopt. De kleurrijke collectie Herzog compressiekousen wordt graag gedragen tijdens het hardlopen. Ook steeds meer dames gaan hardlopen. Vriendinnen trainen bijvoorbeeld samen voor een ladiesrun waarbij samen sporten en plezier hebben tijdens het lopen voorop staat. Naast hardlopen horen ook verspringen, werpen en hoogspringen bij Atletiek. Doordat deze sport veel vraagt van de (onder)benen, zijn de compressiekousen niet meer weg te denken uit het hardloopbeeld.

 

Herzog Medical Compressiekousen: voor wie?

Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

 

Kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten

In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten.

De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Paul Zwama, lange afstandsloper

Paul Zwama is een een lange afstandsloper pur sang, hij draait zijn hand niet om voor weken van 200+ kilometers en wil zich ooit plaatsen voor de Olympische marathon. Hij is naast het leven als atleet vitaliteitscoach bij een tweetal bedrijven en helpt werknemers om toe te werken naar een vitale toekomst.

Hij draagt Herzog kousen voornamelijk voor het herstel.

Ik gebruik de Herzog kousen steevast na wedstrijden en pittige tempo trainingen, vooral als ik de spikes aan heb gehad zitten de Herzog kousen direct in mijn rugzak.

Paul heeft tweemaal deelgenomen aan de Nationale marathon kampioenschappen en won hierbij zilver en goud! Daarnaast loopt hij intussen 1:05 op de halve marathon en gaat dit jaar hazen tijdens de prestigieuze Londen marathon voor de tweede mannen groep.

Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

Atleten

Paul Zwama (marathon), Erik Negerman (middenafstandsatleet), Fabian Florant (hink stap sprong),  Jan-Albert Lantink (ultra loper) en Thijmen Kupers (800m) uit Nederland en Jeroen d’Hoedt, Sofie van Accom en Nathalie de Vos ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Hardlopen is belastend voor de benen

Kuitklachten, scheenbeenproblemen (shin splint) en een achillespeesontsteking steken nog al eens de kop op in de hardloopsport.

In onderstaand filmpje vertellen Han Wolsing (lange afstandloper en triathleet), Marcella Herzog (800 en 1500 meter loopster), Mik Borsten (ultraloper) en Nina Mulder (400 meter horden loopster) over hun ervaringen met de Herzog Compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.