Atletiek


Atletiek is een oude sport waar de sporters individueel of in groepen presteren. De hardloopsport is momenteel ongekend populair. Jong en oud geniet van het hardlopen. Dit geldt zowel voor de fanatieke wedstrijdloper die vrijwel dagelijks traint voor prestatieverbetering als de recreatieve sporter die een paar keer per week een ontspannen rondje loopt. De kleurrijke collectie Herzog compressiekousen wordt graag gedragen tijdens het hardlopen. Ook steeds meer dames gaan hardlopen. Vriendinnen trainen bijvoorbeeld samen voor een ladiesrun waarbij samen sporten en plezier hebben tijdens het lopen voorop staat. Naast hardlopen horen ook verspringen, werpen en hoogspringen bij Atletiek. Doordat deze sport veel vraagt van de (onder)benen, zijn de compressiekousen niet meer weg te denken uit het hardloopbeeld.

 

Herzog Medical Compressiekousen: voor wie?

Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

 

Kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten

In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten.

De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Carola van Wagtendonk – Verspringen

Bij het verspringen komen er veel krachten vrij op je benen en dan voornamelijk op je schenen. Sinds april 2008 begon ik hier last van te krijgen. Ik kon mijn trainingen niet meer doen zonder pijn aan mijn rechterscheen. Nadat de klachten bleven aanhouden ben ik op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor. Ik kwam toen bij de Herzog Sport Compressiekousen uit. Een periode lang heb ik gebruik gemaakt van de Herzog Sport Compressiekousen en ging het in de winter van 2009 zo goed dat ik wel dacht dat ik weer zonder kousen zou kunnen verspringen. Helaas was dit geen slimme beslissing van mij en kwamen de scheenbeenklachten weer terug. Sindsdien ben ik niet meer zonder kousen op de baan te vinden. Ik draag de Compressie Tubes bij elke training en voel mij er erg goed bij.

De Herzog Sportcompressiekousen bieden stevigheid en zekerheid en voorkomen klachten aan het scheenbeen. Bovendien helpen de kousen met herstel na een zware training.

 

Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

Atleten

Paul Zwama (marathon), Erik Negerman (middenafstandsatleet), Fabian Florant (hink stap sprong),  Jan-Albert Lantink (ultra loper) en Thijmen Kupers (800m) uit Nederland en Jeroen d’Hoedt, Sofie van Accom en Nathalie de Vos ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Hardlopen is belastend voor de benen

Kuitklachten, scheenbeenproblemen (shin splint) en een achillespeesontsteking steken nog al eens de kop op in de hardloopsport.

In onderstaand filmpje vertellen Han Wolsing (lange afstandloper en triathleet), Marcella Herzog (800 en 1500 meter loopster), Mik Borsten (ultraloper) en Nina Mulder (400 meter horden loopster) over hun ervaringen met de Herzog Compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.