Spataderen


Bewegen is gezond voor iedereen, in het bijzonder voor mensen met spataderen. De Sport Compressiekousen van Herzog Medical helpen daarbij. De tijd van de dikke, huidkleurige en warme steunkous, met ontsierende naad aan de achterzijde is nu voorgoed voorbij. Spataderen zijn niet langer een reden om niet te sporten!

Afkomstig uit de (loop)sportwereld

Herzog Sport Compressiekousen, ontwikkeld vanuit de loopsport, worden gebruikt door veel (top)sporters die de benen intensief belasten. Topatleten maar ook schaatsers, voetballers, volley- en handballers op elk niveau, hebben baat bij de Herzog Sport Compressiekousen. Zij stellen strenge eisen aan het comfort en het uiterlijk, maar bovenal aan de werking van de kousen. Die moet leiden tot het beter functioneren van de spieren en de vaten in de benen. De kousen werken in de behandeling bij kuitklachten, shin-splintproblemen (springschenen) en bevorderen het herstel na zware inspanningen.

Bloedcirculatie

De bloedvaten in de benen kunnen hun werk alleen goed blijven doen wanneer ze door de spieren in de benen – zoals bij het lopen -regelmatig ritmisch worden leeggedrukt. Zo zal het bloed op een efficiënte manier worden afgevoerd in de richting van het hart. Blijft beweging uit en krijgen de aderen geen of weinig hulp van de regelmatig samentrekkende beenspieren, dan krijgen ze het moeilijk. De afvoer van het bloed in de richting van het hart wordt dan onvoldoende. De aderen kunnen zich dan ongezond gaan verwijden. De kleppen in de aderen zullen niet goed meer sluiten. De afvalstoffen die zich in het aderlijk bloed bevinden worden onvoldoende afgevoerd.

Wat zijn de symptomen van spataderen?

 

Hoe kan ik spataderen voorkomen?

 

Wetenschappelijk Onderzoek over spataderen.

Gezond adersysteem Spataderen

Meer informatie over de Herzog Compressiekousen