Last van shin splints?

Heb jij regelmatig last van scheenbeenklachten tijdens het sporten? Herzog PRO Sport Compressiekousen zijn ideaal inzetbaar bij de behandeling van shin splints.
Bestel hier

Heb je net je trainingsritme lekker opgepakt maar ervaar je steeds vaker scheenbeenpijn tijdens het hardlopen? Een shin splint blessure (ook wel ‘springschenen’ of ‘Mediaal Tibiaal Stress Syndroom’ genoemd) kan jouw sportplezier behoorlijk in de weg staan. Wat kun je zelf doen tegen een scheenbeenvliesontsteking?

Herzog Compressiekousen shin splints voorkomen

Oorzaken Shin Splint

Waarschijnlijk kenmerkt de pijn waar jij mee te maken hebt zich door een stekende pijn in het onderste deel van je scheenbeen. De pijnlocatie is vaak de plaats waar de spieren zich aan het bot hechten.

Scheenbeenklachten komen vooral veel voor bij sporters die regelmatig hardlopen en springen. Het scheenbeen wordt bijvoorbeeld tijdens sportvormen zoals volleybal, handbal, hardlopen en wandelen zwaar belast.

Er zijn een aantal factoren die de kans op shin splint vergroten:

  • Overbelasting door repeterende bewegingen en (te) lang en intens sporten
  • Een niet-efficiënte looptechniek
  • Zwakke kuitspieren die de sportbelasting niet aan kunnen
  • Overgewicht
  • Slecht schoeisel

Compressiekousen om shin splint te voorkomen

Kun je doorlopen met shin splints? Met een goede opbouw van je training en spierversterkende oefeningen voor de kuitspieren kun je grip krijgen op het herstel van je blessure. Ook het dragen van Herzog PRO Sport Compressiekousen kunnen het herstel van jouw blessure aanzienlijk versnellen. Herzog kousen leveren namelijk een hoge compressie waardoor de beweeglijkheid van de relatief zware kuitspier wordt beperkt. Hierdoor vindt er minder schokbelasting plaats en is er minder sprake van trekkracht aan het botvlies van het scheenbeen (de aanhechting van spieren aan het bot).

Door het innovatieve maatsysteem van Herzog zijn onze sportkousen specifiek afgestemd op jouw beencontouren en ben jij dus altijd verzekerd van een optimale compressiewerking.

Herzog Medical Trailrunning Barbara Kerkhof

84%

van de herzog gebruikers ervaart minder blessures

Herzog is evidence based

Uit het onderzoek van E.G. Willems en M.H. Moen (2010) in verschillende ziekenhuizen in West-Nederland is gebleken dat Herzog PRO compressiekousen een positief effect hebben op het herstel en voorkomen van shin splints. Dit onderzoek toont aan dat sporters met shin splints 11% sneller herstellen wanneer aan het revalidatieproces een Herzog Medical sportcompressiekous wordt toegevoegd.

Ook het grootschalige onderzoek van Franke en Backx (2021) naar het ervaren effect van Herzog PRO Sport Compressiekousen bevestigt dat Compressiekousen van Herzog Medical een belangrijk hulpmiddel zijn in de revalidatie van shin splints. Dit onderzoek toont aan dat 47,5% van de Herzog gebruikers kousen draagt om het terugkomen van blessures te voorkomen. Van deze sporters bevestigt 90% met Herzog kousen niet te maken hebben met een recidiverende blessures.

Go for it!