Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Het succes van de firma komt voort uit jarenlange medische ervaring en een continue dialoog met brei-ingenieurs, artsen, fysiotherapeuten en (top)atleten. Ons assortiment bestaat uit professionele oplossingen voor tal van sportgerelateerde blessures. Naast onze tastbare producten geven wij sporters en (para)medici graag voorlichting over het belang van compressie, blessurepreventie en herstel.

“Het team van Herzog Medical ondersteunt sporters maximaal op het gebied van compressie en herstel. Onze compressiespecialisten, brei ingenieurs, buitendienst, customer service en marketingspecialisten streven allemaal dezelfde missie na: wij zorgen ervoor dat zowel de recreatieve sporter als de topatleet het maximale uit zijn of haar sportprestaties haalt.”

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

compressie

Harald Herzog, oprichter en de man achter het succes van de sportcompressiekousen
Harald Herzog was aan het einde van de zeventiger- en begin tachtiger jaren een wegatleet en skilanglaufer. Met 2.27 uur op de marathon kon hij goed meekomen met de nationale sub-atletiektop. De overstap naar het langlaufen bracht hem uiteindelijk grotere successen. Hij spendeerde zijn winters in Scandinavië om te trainen, nam deel aan tal van Europese langlaufwedstrijden en werd in 1979 en 1980 Nederlands kampioen. Helaas betekende een aanhoudende blessure aan zijn kuit- en achillespees het einde van zijn sportcarrière. Nadat hij zijn actieve topsportperiode had afgesloten, startte hij zijn maatschappelijke carrière bij een groot medisch bedrijf en leerde daar veel over de compressietherapie. Dit is de therapie die met name wordt toegepast in de medische wereld bij patiënten met allerhande vaatproblemen. 

 

Compressie voor blessurepreventie
Harald Herzog ontdekte begin negentiger jaren dat compressie bij hem ook zinvol bleek om de blessures, die hij vroeger als topsporter ondervond, tegen te gaan. Na een lange periode van onderzoek, studie en testen ontwikkelde Harald in 2000 Sport Compressiekousen. Harald was enorm gemotiveerd en hielp collega-atleten die met blessures liepen waarmee hij in het verleden had gekampt. Door zijn eigen kousen was hij, inmiddels als hobbyloper, in staat blessurevrij en zorgeloos te trainen. Harald 
bekwaamde zich steeds meer door middel van zelfstudie op het terrein van de compressietherapie, werd gediplomeerd bandagist en bouwde aan een uitgebreid netwerk binnen de medische wereld in de topsport. 

In 2008 startte hij zijn eigen bedrijf en investeerde hij opnieuw heel veel in het vergaren van kennis door studie en onderzoek. Momenteel mag gesteld worden dat de huidige kennis omtrent compressie in relatie tot sport grotendeels op het conto van Herzog mag worden geschreven.

 

Jorien ter Mors

“Vanuit mijn eigen sportverleden weet ik hoe frustrerend het is als je aan de kant wordt gehouden door onderbeenblessures. Compressietherapie bleek voor mij als atleet de uitkomst. Ik ben dan ook blij dat ik elke dag sporters kan ondersteunen die met dergelijke pijntjes kampen. Zowel recreatieve sporters, topatleten als nationale sportselecties gebruiken onze producten om alles uit hun sportprestaties te halen.”

Harald Herzog

Oprichter en directeur Herzog Medical

Go for it!