Compressiekousen opmeten

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de compressie die onze kous levert, is het van belang dat je been juist wordt opgemeten. Om deze reden adviseren wij altijd naar een van onze verkooppunten te gaan, zodat je zeker weet dat je met de juiste maat op pad gaat. Toch snappen wij dat het niet altijd mogelijk is om naar de winkel te gaan. Vandaar deze stap voor stap uitleg voor het zelf opmeten van je benen. Als het kan, laat iemand anders dan opmeten bij je. Is dat niet mogelijk, dan kun je het ook zelf doen. Nadat je via de onderstaande stappen de juiste maten hebt opgemeten, vul je deze in onze maatapp in. Hierdoor krijg je precies de juiste maat te zien. En dan is het tijd om te bestellen in de shop!

Heb je geen meetlint, maar wel een printer? Print dan onze papieren meetlint uit. Let hier wel bij op dat je printer instellingen goed staan. Geen printer bij de hand? Pak dan een stukje touw en meet hiermee de omvang. Leg dit stukje touw vervolgens naast een liniaal of rolmaat.

Stappen

1. Meet de omvang 1cm onder de knie plooi

Tip: leg twee vingers in de knieplooi, hieronder is het eerste meetpunt.

2. Meet de dikste omvang van de kuit

3. Meet de smalste omvang van de enkel

4. Meet de omvang van de hiel-wreeflijn

5. Meet de lengte van het been tot 1cm onder de knieplooi

Het opmeten van de lengte van het been is erg belangrijk en wanneer iemand anders dat doet gaat dat makkelijker. Leg 2 vingers in de knieplooi. Vanaf de grond meet je tot dat punt.

6. Geef je schoenmaat op

Uitleg per video