Nicole Weijling-Dissel


Bio

Hardlopen is de grote passie van Nicole Weijling-Dissel. Zij richt zich vooral op de afstanden 800 tot 5.000 meter. Nicole heeft besloten om samen met haar coach Frans Thuijs er een paar jaar full-time helemaal voor te gaan. Een prachtige weg naar hele mooie en bijzondere doelen.

   Leeftijd 50
   Specialisatie Atletiek: 800 en 1.500 meter
   Trots op Op dit moment ben ik het meest trots op mijn onlangs behaalde Wereldrecord op de 800 meter. Gelijk de eerste poging liep ik 2:13.5, precies 3 seconde van het oude Wereldrecord en bijna 3 sec van mijn PR.
   In training voor Dit jaar wil ik Wereld Records lopen op de midden-lange afstanden en goud behalen op de 800, 1.500 en 5.000 meter tijdens de EK-masters in Denemarken. Verder ben ik in training voor de Wereldkampioenschappen voor de masters waar ik komende jaren op meerdere afstanden goud wil halen. 
   Funny Fact Mensen kennen mij als ALTIJD blij en positief.

“Voor mij is heel blijven en kunnen blijven lopen ontzettend belangrijk. Daarom gebruik ik tijdens iedere training en wedstrijd Herzog kousen of tubes en enkelsokken om mijn benen en voeten goed te beschermen.  Al ruim 5 jaar ben ik een hele dankbare en blije Herzog atlete. Mij zul je nooit zonder Herzog zien lopen.”