Korfbal

Tijdens het korfballen hebben de onderbenen veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. Draaien, wenden, keren en springen. Dát is korfbal! 

Bestel hier

Vrijwel elke korfballer ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Hockey

Afvoer van afvalstoffen
Tijdens het korfballen hebben de onderbenen veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. De Sport Compressiekousen van Herzog Medical leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf de enkel tot de knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd wat resulteert in sneller herstel en betere prestaties.

Koninklijk Nederlands Korfbalverbond
Herzog is met trots een Official Partner van de KNKV. De medisch staf van het KNKV gebruikt de kousen vooral blessurepreventief – en in de behandeling.

KNKV

”Ik draag Herzog compressiekousen om het maximale uit m’n lijf te kunnen halen en sneller te kunnen herstellen.”

Harjan Visscher - Team NL Korfbal

Kuit- achillespees en scheenbeenklachten
In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten. De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Preventief en helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de Herzog Sport Compressiekousen preventief. Zij verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Opmeten
Om een optimale werking te garanderen is
het noodzakelijk dat de Herzog Sport Compressie perfect aangepast is aan de contouren van je been. Een schoenmaat alleen zegt niets over de beenvorm, daarom zijn meerdere meetpunten noodzakelijk om een juiste pasvorm te garanderen.

Go for it!