Hockey

Hockey is een blessuregevoelige sport. Spieren en pezen krijgen veel te verduren tijdens felle sprintjes, explosieve flats- en pushbewegingen en constant wenden en keren. Gelukkig ervaren steeds meer hockeyers de voordelen van de PRO Compression Shorts. Deze compressiebroek gaat hamstring- en liesblessures tegen.

Bestel hier

In de hardloopwereld zijn de Herzog PRO Compressiekousen en tubes inmiddels niet meer weg te denken. Herzog Medical staat bekend als de grondlegger en marktleider in de Benelux op het gebied van compressie binnen de sportwereld. Zonder twijfel heb je al eens Herzog producten op het hockeyveld gezien. Zo dragen veel hockeyers de Herzog tubes onder hun scheenbeschermers.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Hockey

Minder spierpijn. Hoe zit dat dan?
Kousen die het herstel bevorderen en blessures tegengaan…? Hoe werkt dat dan? De Herzog PRO Compressiekousen komen uit de medische wereld en zijn doorontwikkeld naar de behoeften van sporters. Door de relatief hoge druk verminderen de kousen de schokbelasting op de kuiten waardoor spierschade wordt voorkomen. Zo werken de kousen preventief bij kuitklachten, achillespeesproblemen en spierverrekkingen. Daarnaast wordt de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd en ervaar je als sporter minder spierpijn.

Kuit-, en achillespees- en scheenbeenklachten
In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten. De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Bij een liesbroek is het voor mij belangrijk dat deze stevig aanvoelt en dat ik toch vrij kan bewegen. De Herzog compressiebroek biedt mij die ideale combinatie waardoor ik zonder angst voor lies- of hamstringblessures kan bewegen.”

PieterJan Voerman - Schaerweijde

De hamstringbroek
Het is een gegeven dat veel hockeyers vroeg of laat te maken krijgen met lies- of hamstringblessures. Vaak ontstaat een verrekking door een explosieve flats, een felle sprint of een abrupte keerbeweging. Hockey is een belastende sport waarbij veel rotaties optreden en het lichaam veelal in gebogen positie wordt belast. Dit vraagt om sterke hamstrings, heupen en liezen. Om deze regionen te ondersteunen heeft Herzog Medical, met input van diverse sportartsen en fysiotherapeuten, de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld. Deze compressiebroek is een uitkomst voor veel hockeyspelers. Zo speelt PieterJan Voerman, hockeyclub Schaerweijde, niet graag meer zonder.

Medische onderbouwing
De pasvorm van de Herzog PRO Sport Compression Shorts is dankzij drie opmeetpunten exact afgestemd op de beencontouren van de hockeyer. Een afnemend drukverloop onder de bil zorgt voor een snellere terugstroom van het bloed met afvalstoffen. Tijdens het hockeyen ervaar je hierdoor minder vermoeide benen en neemt de kans op kramp aanzienlijk af. Bovendien blijft de spiermassa compact door de gedoseerde compressie op het bovenbeen. Trekkrachten op pezen en aanhechtingen door fel aanzetten, sprinten en snel wenden worden sterk gereduceerd. De kans op het ontstaan van blessures neemt hierdoor aanzienlijk af.

Optimale ondersteuning
Harald Herzog, directeur van Herzog Medical, is blij dat hij met de PRO Compressiebroek nu ook in de hockeywereld een bijdrage kan leveren aan het herstel en prestaties van atleten: “De ontwikkeling van deze compressiebroek is een langdurig en intensief traject geweest. Voor de ideale werking is namelijk een perfect drukverloop op het bovenbeen essentieel. Vandaar dat Herzog Medical drie meetpunten hanteert om de juiste maat te bepalen.”

Go for it!