Hockey

Hockey is een blessuregevoelige sport. Spieren en pezen krijgen veel te verduren tijdens felle sprintjes, explosieve flats- en pushbewegingen en constant wenden en keren. Gelukkig ervaren steeds meer hockeyers de voordelen van de Herzog PRO Compression Shorts. Deze compressiebroek gaat hamstring- en liesblessures tegen. Het tijdperk van noodgedwongen aan de zijlijn moeten toekijken is voorbij.

In de hardloopwereld zijn de Herzog PRO compressiekousen en compressietubes (kousen zonder voetstuk) inmiddels niet meer weg te denken. Herzog Medical staat bekend als de grondlegger en marktleider in de Benelux op het gebied van compressie binnen de sportwereld. Zonder twijfel heb je al eens Herzog producten op het hockeyveld gezien. Zo dragen veel hockeyers de Herzog tubes onder hun scheenbeschermers.

Minder spierpijn. Hoe zit dat dan?

Kousen die het herstel bevorderen en blessures tegengaan…? Hoe werkt dat dan? De Herzog PRO Compressiekousen komen uit de medische wereld en zijn doorontwikkeld naar de behoeften van sporters. Door de relatief hoge druk verminderen de kousen de schokbelasting op de kuiten waardoor spierschade wordt voorkomen. Zo werken de kousen preventief bij kuitklachten, achillespeesproblemen en spierverrekkingen. Daarnaast wordt de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd en ervaar je als sporter minder spierpijn.

Topatleten aan het woord

Dat de Herzog kousen daadwerkelijk doen wat ze beloven, staat vast. Zo toonde een grootschalig gebruikersonderzoek aan dat 78 procent van de Herzog gebruikers sneller herstelt na een training of wedstrijd. Bovendien bleek dat 84 procent van de gebruikers minder blessures ervaart. Ook zijn er sporters die eenvoudigweg niet meer zonder de kousen durven te trainen.

 

Bij een liesbroek is het voor mij belangrijk dat deze stevig aanvoelt en dat ik toch vrij kan bewegen. De Herzog compressiebroek biedt mij die ideale combinatie waardoor ik zonder angst voor lies- of hamstringblessures kan bewegen.

PieterJan Voerman

Schaerweijde

Ik heb jarenlang met achillespeesblessures gesukkeld en dat is nu eindelijk verleden tijd. Ik ervaar veel minder trekkrachten aan mijn achillespezen en merk daarnaast dat ik na intensieve baantrainingen sneller herstel.

Thijmen Kupers

meervoudig Nederlands kampioen 800 meter

De hamstringbroek

Het is een gegeven dat veel hockeyers vroeg of laat te maken krijgen met lies- of hamstringblessures. Vaak ontstaat een verrekking door een explosieve flats, een felle sprint of een abrupte keerbeweging. Hockey is een belastende sport waarbij veel rotaties optreden en het lichaam veelal in gebogen positie wordt belast. Dit vraagt om sterke hamstrings, heupen en liezen. Om deze regionen te ondersteunen heeft Herzog Medical, met input van diverse sportartsen en fysiotherapeuten, de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld. Deze compressiebroek is een uitkomst voor veel hockeyspelers. Zo speelt PieterJan Voerman, hockeyclub Schaerweijde, niet graag meer zonder.

Medische onderbouwing

De pasvorm van de Herzog PRO Sport Compression Shorts is dankzij drie opmeetpunten exact afgestemd op de beencontouren van de hockeyer. Een afnemend drukverloop onder de bil zorgt voor een snellere terugstroom van het bloed met afvalstoffen. Tijdens het hockeyen ervaar je hierdoor minder vermoeide benen en neemt de kans op kramp aanzienlijk af. Bovendien blijft de spiermassa compact door de gedoseerde compressie op het bovenbeen. Trekkrachten op pezen en aanhechtingen door fel aanzetten, sprinten en snel wenden worden sterk gereduceerd. De kans op het ontstaan van blessures neemt hierdoor aanzienlijk af.

Optimale ondersteuning

Harald Herzog, directeur van Herzog Medical BV, is blij dat hij met de PRO Compressiebroek nu ook in de hockeywereld een bijdrage kan leveren aan het herstel en prestaties van atleten: “De ontwikkeling van deze compressiebroek is een langdurig en intensief traject geweest. Voor de ideale werking is namelijk een perfect drukverloop op het bovenbeen essentieel. Vandaar dat Herzog Medical drie meetpunten hanteert om de juiste maat te bepalen.” 

Aanbieding!

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.

Prevent. Perform. Recover.
Prevent. Perform. Recover.
Prevent. Perform. Recover.
Prevent. Perform. Recover.
Prevent. Perform. Recover.
Prevent. Perform. Recover.
previous arrow
next arrow
Slider