Vind de oplossing tegen hardloopblessures

Last van pijntjes tijdens het hardlopen?

Ben je een fanatieke hardloper, of heb je het hardlopen na maanden (of zelfs jaren) weer eens opgepakt? Dan herken je het vast: fit worden is leuk, maar gaat vaak gepaard met kleine pijntjes, klachten en wellicht zelfs blessures. Hoewel je conditie met sprongen vooruitgaat en je zelfs een nieuw paar hardloopschoenen hebt aangeschaft, ervaar je steeds vaker stijve kuiten. Het kan ook zijn dat je na je dagelijkse rondje door het park of na die pittige intervaltraining op de weg veel last hebt van spierpijn in je onderbenen. Fanatieke lopers krijgen bij het opvoeren van hun kilometers vaak last van hun achillespees of scheenbeen. Dit zijn allemaal eerste signalen van beginnende blessures. Waarschijnlijk heb je op internet gekeken en ben je termen zoals: zweepslag, shinsplints en scheenbeenvliesontsteking tegen gekomen. Allemaal verschillende termen voor hardloopblessures. Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft en een oplossing zoekt. Wij helpen je een handje.

Compressiekousen dragen tijdens en na het hardlopen

Door het dragen van Herzog Sportcompressie kousen tijdens het hardlopen help en stimuleer je je kuitspieren. De PRO compressiekousen en compressietubes (kousen zonder voet) leveren een relatief hoge compressie vanaf de enkel tot de knie. Deze stevige compressie op het onderbeen zorgt ervoor dat je kuitspieren compact worden gehouden en er minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies ontstaan. Het resultaat? Spierschade wordt beperkt en jij hebt minder snel last van kuitklachten en scheenbeenblessures. Bovendien ervaar jij na het hardlopen veel minder spierpijn.

Wil jij altijd fit en uitgerust aan je volgende training beginnen? Dan is het aan te raden om de kousen ook na je training geruime tijd aan te houden. Door het afnemende drukprofiel stimuleren de Herzog Compressiekousen de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Op die manier geef jij je herstel een boost! Let wel op: gebruik de compressietubes (kousen zonder voet) alleen tijdens het hardlopen en niet erna. Wanneer je benen zich in ruststand bevinden, is er namelijk geen sprake van compressiewerking op de voet, maar alleen op het onderbeen. Combineer deze tubes met compressie enkelsokken voor o.a. het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet.

Bij Herzog Medical weten wij dat geen enkele sporter hetzelfde is. Wij streven er naar om iedere sporter de perfecte kous te leveren. Door ons geavanceerde opmeetsysteem ontvang je altijd een compressiekous die exact op jouw benen is afgestemd. Gebruik onze maatapp en meet je onderbeen op 6 punten op. Op die manier ben je altijd verzekerd van de perfecte pasvorm.

Vele topsporters en recreanten gebruiken Herzog PRO compressiekousen

Hét bewijs dat de Herzog compressiekousen hun werk goed doen, blijkt uit het feit dat vele topsporters gebruik maken van onze kousen. Jorien ter Mors (langebaanschaatsster), Anna van der Breggen (olympisch wegwielrenster), topvolleybalster Robin de Kruijf en triatleet Pieter Heemeryck weten als geen ander hoe de Herzog Compressiekousen ondersteunen bij een goed herstel.

Ik gebruik Herzog kousen tijdens elke vliegreis om sneller van de reis te herstellen. Hetzelfde geldt voor lange autoreizen en momenten tussen wedstrijden in. Herzog kousen zijn een vast item in mijn reiskoffer.
Anna van der Breggen

Olympisch- en Europees kampioene wielrennen

Daarnaast blijkt uit een grootschalig gebruikersonderzoek uit april 2019, dat het gebruik van Herzog Compressiekousen onder hardlopers positief bijdraagt aan sportprestaties. Zo gaf 84% van de 800 gebruikers aan minder blessures te ervaren en gaf 74% van de ondervraagden aan, dat zij door het dragen van de kousen na een training en/of wedstrijd, sneller herstelden. Het grootste gedeelte van deze onderzoeksgroep bestond uit recreatieve hardlopers.

Dus: ook jij kunt meer uit je sportprestaties halen door de compressietechnologie van Herzog!

Wil je wat vragen over Herzog PRO Compressiekousen?

Herzog Medical is een Nederlands bedrijf en een internationale speler op het gebied van compressie binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op de jarenlange medische ervaring en voortdurend dialoog met medici en sporters. Daarnaast werken wij samen met de Atletiekunie, Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en het NKBV om er samen voor te zorgen dat alles uit de sport wordt gehaald.

Heb je hulp nodig bij het opmeten van je onderbeen? Vragen met betrekking tot het aantrekken van de kousen? Of heb je andere vragen over de toepassing van onze producten? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item

Go for it!