Schaatsteam Reggeborgh is blij met Herzog Medical als ‘Recovery Partner’

Herzog Medical kan zich vanaf heden met trots ‘Recovery Partner’ van Schaatsteam Reggeborgh noemen. Herzog levert een belangrijke bijdrage aan het prestatie-en herstelvermogen van toppers als Kjeld Nuis, Ireen Wüst, Vanessa Herzog en Ronald Mulder. In de laatste cruciale voorbereidingen voor het nieuwe baanseizoen zijn de producten van Herzog bijzonder waardevol geweest.

Herzog staat voor maatwerk

Waarom dragen de schaatsers van Reggeborgh Herzog kousen? Het antwoord is simpel: Herzog staat voor maatwerk. Alle schaatsers van Team Reggeborgh dragen compressiekousen die speciaal op hun beencontouren zijn afgestemd. Herzog compressiekousen leveren een relatief hoge druk met een afnemend verloop vanaf enkel tot knie. Een belangrijke eigenschap van de Herzog PRO Sport Compressiekous is het ondersteunen van de kuitspierpomp. Tijdens het schaatsen vindt er een verbrandingsproces plaats waarbij afvalstoffen worden geproduceerd. Herzog compressiekousen verhogen de druk op het spierweefsel en zorgen ervoor dat die afvalstoffen zo snel mogelijk uit de spieren worden afgevoerd. Het resultaat is het uitstellen van de verzuring en het bevorderen van het herstel.

 

Recovery Partner Team Reggeborgh

Optimaal herstellen

Na een pittige training of op rustdagen worden de kousen als ‘Recovery kous’ ingezet. De kousen zorgen namelijk voor een optimale bloedcirculatie en bevorderen het herstel van de schaatsers aanzienlijk. Zo zijn Herzog kousen een vast bagage-item wanneer er afgereisd wordt naar wedstrijden of trainingskampen. Door de kousen tijdens lange vluchten of autoritten te dragen, voorkomen de schaatsers stijve kuiten, vermoeide benen en het vasthouden van vocht.

 

Team Reggeborgh Kous aantrekken 2
Herstellen in de Compry Recovery

Compry Recovery

Ook maakt het team op intensieve trainings- en wedstrijddagen gebruik van de Compry Recovery. Dit systeem bestaat uit twee ruime broekspijpen die zijn opgebouwd uit vier luchtkamers die pneumatisch, van distaal naar proximaal, worden opgeblazen (dat wil zeggen: van veraf van het hart naar het hart toe). Het apparaat bootst zodoende een massage na en wordt onder andere ingezet om spierspanning te voorkomen.

“Ik zie het liefst dat onze schaatsers direct na de training Herzog compressiekousen aantrekken. De kousen zijn namelijk ideaal om het herstel na een pittige training een boost te geven. Ook de Compry Recovery is ideaal, zo hebben atleten altijd direct beschikking tot een masseur.”

Medische staf Team Reggeborgh

Inmiddels zijn de Herzog PRO Sport Compressiekousen niet meer weg te denken uit de schaatswereld.

Wil jij zelf de voordelen van de compressieproducten ervaren? Neem dan een kijkje op: www.herzogmedical.com

Recovery Partner Team Reggeborgh