De renners van Alpecin Fenix zijn klaar voor de Ronde van Vlaanderen die aanstaande zondag plaatsvindt. In de laatste voorbereidingen van Mathieu van der Poel, Dries De Bondt, Gianni Vermeersch, Jonas Rickaert, Scott Thwaites, Otto Vergaerde en Petr Vakoc spelen de Herzog PRO Compressiekousen en de Compry Recovery een belangrijke sleutelrol.

Herzog herstelkousen

Als ‘Recovery partner’ levert Herzog Team Alpecin Fenix producten die een belangrijke bijdrage leveren aan het prestatie-en herstelvermogen van de renners. Zo draagt het gehele team op maat gemaakte compressiekousen die de bloedcirculatie en het herstelproces aanzienlijk verbeteren. Tussen etappes, op trainingsstages en op rustdagen worden de kousen intensief gedragen. Ook zijn de Herzog PRO Compressiekousen een vast bagage-item wanneer er naar wedstrijden gereisd wordt.

 

Compry Recovery

Daarnaast maakt het team op trainings- en wedstrijddagen veelvuldig gebruik van de Compry Recovery. Dit systeem simuleert een deep tissue massage en wordt ingezet om spierpijn en spierspanning te voorkomen. Deze ‘portable masseur’ bestaat uit twee ruime broekspijpen die zijn opgebouwd uit vier luchtkamers die pneumatisch, van veraf van het hart naar het hart toe, worden opgeblazen. Precies zoals een sportmasseur te werk gaat, worden afvalstoffen van het verbrandingsproces effectief afgevoerd. Zo geven de Alpecin renners hun herstel een flinke boost.

Compressiekous
Gianni Vermeersch Compry Recovery

“Herstel is uitermate belangrijk in het hedendaagse wielrennen. Herzog is een nieuw maar belangrijk puzzelstukje in onze herstelstrategie. We streven voortdurend naar optimalisatie op het vlak van performance en met Herzog zetten we nu een nieuwe stap.”

Medische staf Team Alpecin Fenix

Inmiddels zijn de compressieproducten van Herzog niet meer weg te denken uit de wielerwereld.

Wil je meer weten over de toepassing van compressieproducten tijdens en na het wielrennen?