Fit blijven en hardloopblessures voorkomen

Het coronavirus zorgt ervoor dat de hele wereld op z’n kop staat. Baalt u er ook van dat u de gym niet meer in kunt? Bent u het zat om de hele dag in uw kot te zitten? Grote kans dat u aan het hardlopen geslagen bent: de ideale manier om toch even te genieten van de buitenlucht. Misschien herkent u het wel…uw conditie gaat vooruit maar u begint ook last te krijgen van kleine, zeurende pijntjes. Ondanks een nieuw paar hardloopschoenen heeft u na afloop van uw run behoorlijk stijve kuiten. Veel beginnende hardlopers krijgen bovendien last van achillespees- of scheenbeenklachten. Helaas allemaal eerste signalen van een beginnende hardloopblessure. Wilt u deze periode fit en blessurevrij doorkomen? Wij helpen u een handje.

Herzog compressiekousen en hardlopen

Tijdens het hardlopen

U hebt vast wel eens gehoord dat u tijdens het hardlopen bij elke voetlanding wel 3 tot 4 keer uw eigen lichaamsgewicht opvangt. Dit betekent dat u tijdens uw dagelijkse hardlooprondje enorm veel van uw kuiten, schenen en achillespezen vraagt. Herzog PRO compressiekousen en compressietubes (kousen zonder voet) zorgen ervoor dat uw kuitspieren compact worden gehouden. Door de stevige compressie op het onderbeen komen er minder trekkrachten aan uw achillespezen en scheenbeenvlies. Het resultaat? Spierschade wordt beperkt en u hebt minder kans op kuitklachten en scheenbeenblessures.

Na het hardlopen

Wilt u altijd fit en uitgerust aan uw volgende training kunnen beginnen? Wilt u spierpijn of rusteloze benen na uw duurloop of intervaltraining voorkomen? Dan is het aangeraden om de Herzog PRO kousen na uw training als ‘recovery kous’ aan te trekken. Door het afnemende drukprofiel stimuleren de compressiekousen de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Op die manier geeft u uw herstelproces een boost! Let wel op: omdat er bij de Herzog tubes geen sprake is van compressie op de voet, kunt u de tubes na de cooling down het beste uittrekken. De tubes kunnen wel in rust gedragen worden in combinatie met de compressie enkelsokken.

Herzog biedt compressie op maat

Wij willen dat iedere sporter een kous ontvangt die perfect is afgestemd op zijn of haar beencontouren. Bij Herzog Medical weten wij namelijk als geen dat geen enkele sporter hetzelfde is. Een afgetrainde marathonloper heeft eenvoudigweg andere lichaamsvormen dan een voetballer of sprinter. Daarom werken wij met een geavanceerd maatsysteem waarbij het onderbeen op 6 punten moet worden opgemeten. Aan de hand van onze maatapp kunt u zelf bereken welke maat kous bij u past. Op die manier bent u altijd verzekerd van the perfect fit.

Zowel topsporters als recreanten zweren bij Herzog PRO compressiekousen

Hét bewijs dat Herzog compressiekousen hun werk goed doen, blijkt uit het feit dat vele topsporters gebruik maken van onze kousen. De renners van Team Sunweb, Belgisch triatlon kampioen Pieter Heemeryck en Jorien ter Mors (Olympische kampioene langebaanschaatsen) zetten Herzog compressiekousen in om hun prestaties en herstel te bevorderen.

“Ik draag Herzog tubes tijdens elke wedstrijd en training. Ik merk dat er veel minder spanning op de spieren komt en mijn kuiten zijn soepeler na afloop. De kousen draag ik voor een sneller herstel. In mijn voorbereidingen op een Ironman is een snelle regeneratie cruciaal. Mede dankzij mijn Herzog producten kan ik fit en uitgerust aan elke training beginnen.”

Pieter Heemeryck

Belgisch triatleet

Daarnaast heeft een grootschalig gebruikersonderzoek (2019) onder zowel recreatieve- als wedstrijdlopers aangetoond dat het gebruik van Herzog PRO Compressiekousen een positieve bijdrage levert aan sportprestaties. Van de ruim 800 ondervraagden gaf 84% aan door het dragen van de kousen minder blessures te ervaren. Maar liefst 74% van de Herzog gebruikers gaf aan, dat zij door het dragen van de kousen na een training of wedstrijd aanzienlijk sneller herstelden.

Ook u kunt meer uit uw sportprestaties halen met de geavanceerde compressietechnologie van Herzog!

Wilt u wat vragen over Herzog PRO Compressiekousen?

Als internationale speler op het gebied van compressie is Herzog Medical voortdurend in gesprek met (top)sporters en medici. Op die manier kunnen wij onze producten constant optimaliseren en ons compressie assortiment uitbreiden. Heeft u specifieke vragen over de toepassing van onze producten? Onze klantenservice staat altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

[et_pb_nextend_smart_slider_3 disabled_on=”on|off|off” _builder_version=”4.4.1″][/et_pb_nextend_smart_slider_3]