Handbal

Tijdens het korfballen hebben de onderbenen veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. Draaien, wenden, keren en springen. Dát is handbal! 

Bestel hier

Als sporter ga je voor het hoogst haalbare en vraag je veel van je lichaam. In wedstrijden wordt er constant gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Met de compressiekousen van Herzog Medical kies je voor maximale ondersteuning.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

compressie

Team NL Handbal kiest voor Herzog Compressiekousen

De Nederlandse handbaltop levert tijdens trainingen en wedstrijden korte en intensieve inspanningen die veel van het lichaam vragen. Om de oranje-selecties te ondersteunen levert Herzog, specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld, Herzog PRO Compressiekousen. Deze kousen ondersteunen en stimuleren de kuitspier, zorgen voor een betere doorbloeding en minimaliseren de kans op typische handbalblessures.

“Het is mooi om als bedrijf een belangrijke bijdrage te leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de Nederlandse handbaltop. Onze compressiekousen worden niet alleen gebruikt om veel voorkomende blessures tegen te gaan, ook zijn de kousen een mooi ‘wapen’ om vermoeidheid tegen te gaan en het herstel een boost te geven.” aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Kuit- achillespees en scheenbeenklachten
In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten. De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Preventief en helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de Herzog Sport Compressiekousen preventief. Zij verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Opmeten
Om een optimale werking te garanderen is
het noodzakelijk dat de Herzog Sport Compressie perfect aangepast is aan de contouren van je been. Een schoenmaat alleen zegt niets over de beenvorm, daarom zijn meerdere meetpunten noodzakelijk om een juiste pasvorm te garanderen.

Herstellen is een essentieel onderdeel om optimaal te kunnen presteren. Wij zijn trots dat we op het gebied van Recovery de samenwerking zijn aangegaan met onze nieuwe partner Herzog Medical. Hun expertise, producten en diensten zorgen ervoor dat onze selecties de beste prestaties kunnen leveren.

Sjors Röttger

Directeur, Nederlandse Handbal Verbond

RECOVERY PARTNER VAN

Wij zijn enorm trots dat wij als Recovery partner een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van onderstaande teams en atleten

Go for it!