Dries Busselot


Bio

Dries Busselot was in 2005 één van de eerste atleten met Herzog kousen in België. Zijn specialisme 3000m steeple en veldlopen beoefent hij niet meer als professioneel atleet, maar de hardloopschoenen zijn nooit ver weg. Voor Dries is genieten intussen belangrijker dan presteren geworden.

   Leeftijd 33
   Specialisatie Trailrunning
   Trots op De dubbele eindoverwinning op de crosscup korte cross. Het was dan geen gele, maar het krijgen van zo’n leiderstrui race na race blijft magisch. Zeker in een strijd met een heel legioen profatleten en na het winnen van enkele manches.
   In training voor Het passen van t-shirts in maat SMALL. Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder die challenge. In 2017 in combinatie met IronMan Nice, in 2018 Xtrails Vogezen.
   Funny Fact Waar ik anderen tijdens een trail steeds zie krabben na een passage door lang gras of netels, ga ik nog even versnellen. Met tubes heb je daar hoegenaamd geen last van.

“In heel mijn semi-professionele carrière kwam ik nooit in contact met blessures. Tijdens een ‘sabatical year’ liet ik de compressiekousen uit omdat ik wel eens wilde testen of ze echt wel hielpen bij het leveren tijdens mijn prestaties. Goed 2 maanden later voelde ik tijdens een steeplewedstrijd een haperend gevoel in mijn kuit. Diezelfde avond nog kwam ik op ‘Spoed’ binnengewaaid met een flinke spierscheur wegens overbelasting.. Ik trek er sinds die dag nooit nog op uit zonder tubes tijdens het hardlopen!”