Compry Recovery

Compry Recovery biedt een beter en sneller herstel na inspanningen. Recover like a PRO.

Compry Recovery

Met Compry Recovery heb je die masseur altijd bij de hand; thuis, onderweg of op het sportveld. Het apparaat is licht van gewicht en dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Compry Recovery biedt je een beter en sneller herstel na inspanningen. Sporters die actief trainen en in wedstrijdverband spelen hebben te maken met spiervermoeidheid. Om het meeste uit een training te halen dient een atleet zo fit mogelijk te zijn, dus zo goed mogelijk te zijn hersteld.

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel met behulp van pneumatische compressie van de Compry Recovery, is een handige manier om snel te herstellen.

Het Compry Recovery systeem is een zeer nuttig herstelmiddel voor sporters in elke tak van sport, zowel wanneer een atleet optimaal willen herstellen na de training of tussen twee trainingen door, als wanneer een sporter sneller wil herstellen na een blessure.

De werking

Het systeem bestaat uit twee ruime broekspijpen, die ieder zijn opgebouwd uit vier luchtkamers. Deze segmenten worden computergestuurd, pneumatisch opgeblazen van distaal naar proximaal, wat wil zeggen van veraf van het hart naar het hart toe. Precies zoals de sportmasseur ook begint vanaf de enkel en dan naar boven toe werkt.

Die pulserende drukopbouw vanaf de voet via de kuit naar het dijbeen is in drie programma’s en op vier verschillende compressieniveaus instelbaar. De meest stevige druk is vergelijkbaar met het effect van een diepe massage door de masseur.

Compry Recovery

Functies en studies

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel is daarin beter om te herstellen van vermoeidheid dan passief herstel. Pneumatische compressie, zoals Compry Recovery die levert, is een uitstekende vorm van actief herstel.

Onderzoek van Hanson et al. (2013) laat zien dat wanneer er na een maximale fietstest hersteld wordt met behulp van pneumatische compressie er significant minder lactaat (melkzuur) in het bloed aanwezig is dan wanneer er passief hersteld wordt. Wiener et al. (2001) vond dat spiervermoeidheid van de tibialis anterior spier (voorste scheenbeenspier) tussen twee inspanningen significant beter was met behulp van pneumatische compressie. Naast het effect op het herstel na vermoeidheid, heeft pneumatische compressie ook een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging, waardoor Compry Recovery ook zeer nuttig is bij het herstel na blessures, Johansson et al. (1998).

Sinds mijn periode als bondscoach schaatsen van het Canadese Team tijdens de Olympische Spelen in Vancouver 2010, ben ik bekend met pneumatische compressie. We loved it! Een compressie apparaat bootst de normale fysiologie van het lijf goed na. Het apparaat maakt gebruik van externe dynamische compressie. Dit zorgt ervoor dat het vocht, dat afvalstoffen bevat doordat je een inspanning hebt gedaan, sneller afgevoerd wordt via de aderen en lymfvaten.  Hierdoor herstel je sneller na zware inspanningen. We scoorden super tijdens de Spelen in 2010 en dat was mede door optimaal herstel na races en zware trainingen.

D.W. Ingrid Paul - Arts voor de Topsport, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Meer informatie? 
Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Wist je dat je de Compry Recovery ook kunt huren? Op deze manier kun je zelf ervaren wat het effect is.

Prijs

Wil jij álles uit je herstelvermogen halen? Met de compressietechnologie van Herzog til je prestatieniveau naar een hoger niveau. Voor €745,- is de Compry Recovery een mooie toevoeging aan jouw sport gear.

Huurprijs

Je kunt Compry Recovery ook huren voor €60,- per week, excl. 21% BTW en verzendkosten. Indien je na het huren tot aanschaf overgaat wordt het huurbedrag verrekend met de aanschafprijs.