Compry Cool

De effectiviteit van koeling en compressie bewijst zich dagelijks op de sportvelden, in de sporthallen en gymzalen. Immers, de gebruikelijke en nog altijd efficiënte manier om bijvoorbeeld een enkelblessure (distorsie) te behandelen, is om koud water of ijs te gebruiken, vervolgens een drukverband aan te leggen en het aangedane lichaamsdeel rust te geven. Herzog Medical heeft met dit gegeven het Compry Cool Cryo Systeem ontwikkeld dat compressie en koeling in één product samenvoegt.

Wanneer je als sporter geblesseerd raakt is het doel om zo snel mogelijk weer terug te komen op het oude niveau. Met behulp van Compry Cool is het mogelijk om snel weer in actie te komen. Het systeem pompt ijskoud water door de bandage met een directe pijnreductie tot gevolg. Dit uitermate mobiele apparaat is overal inzetbaar; in de behandelruimte, thuis, onderweg of op het sportveld.

De werking

Het systeem is leverbaar als enkelvoudig en dubbel systeem. Het dubbele systeem heeft als voordeel dat twee bandages tegelijk gebruikt kunnen worden. Op deze manier kunnen twee sporters tegelijk behandeld worden. Desgewenst kan ook wisseltherapie (koude – warmte) worden toegepast. De temperatuur is beïnvloedbaar op drie verschillende niveaus. Compry Cool functioneert via het lichtnet en is door middel van de oplaadbare accu tevens mobiel inzetbaar.

Het systeem is alleen inzetbaar in combinatie met een bandage. Afhankelijk van het gebied dat je wilt behandelen, zijn er verschillende bandages beschikbaar.

Wil je ervaren wat Compry Cool voor jou kan betekenen?

Wij komen graag vrijblijvend het systeem demonstreren. Ook is het mogelijk om Compry Cool voor een gering tarief te huren. Op deze manier kun je zelf ervaren wat het effect is van Compry Cool. Wil je meer weten over Compry Cool? Neem dan contact met ons op.