Zijn jouw compressiekousen aan vervanging toe?

Alles over de levenduur van jouw Herzog kousen...

 

Om het jou gemakkelijk te maken, kun je het volgende onthouden: je compressiekousen gaan ongeveer even lang mee als jouw hardloopschoenen. Ruwweg geschat is dat tussen de 750 en 1000 km. Net als de schokdemping van je schoenen, neemt namelijk ook de compressie van jouw kousen geleidelijk iets af. Hoe kun je checken of je toe bent aan een nieuw paar?

Het aantrekken van de compressiekous

Een eenvoudige graadmeter om te bepalen of je kousen aan vervanging toe zijn is het aantrekgemak. Het is vaak lastig om nieuwe kousen aan te trekken. Logisch, want de hoogste compressie wordt uitgeoefend op enkelniveau en aan de onderzijde van de kuit. Precies daar is de doorsnede van de kous het kleinst. Het is dus niet gek dat jij moeite moet doen om je voet door die opening te krijgen. Dit lastige ‘aantrekproces’ is echter wel hét bewijs dat de juiste compressie wordt uitgeoefend op je been. Trek jij jouw kousen de laatste tijd zonder enkele moeite aan? Dan kan het zijn dat jouw kousen aan vervanging toe zijn.

PRO Compressiekous Zwart – €54,95

PRO Compressiekous Roze – €54,95

PRO Compressiekous Blauw – €54,95

PRO Compressiekous Wit – €54,95

Na hoeveel kilometer is een compressiekous aan vervanging toe?

 Kun je uitrekenen wanneer jouw kousen ongeveer aan vervanging toe zijn? Hieronder vind je een simpele berekening. Deze kun je eenvoudig aanpassen aan jouw situatie. Misschien loop jij wel minder of meer of leg je kortere, of juist langere afstanden af.

Stel: je loopt 3 keer per week en je legt, inclusief in- en uitlopen, gemiddeld 10 km per training af. Wanneer je je Herzog kousen tijdens iedere training draagt, kom je uit op 30 km per week, 120 km per maand. Na zo’n 6 maanden heb je er dan er ruim 700 km mee gelopen. Je kunt ervan uitgaan dat de optimale werking gegarandeerd is tot pakweg 750 en 1000 km. Best handig: dit is over het algemeen ook de levensduur van een paar goede hardloopschoenen.

Nu kun je zelf een berekening maken op basis van jouw eigen trainingskilometers. Maak je meer kilometers, dan wordt de levensduur in tijd korter. Dit zelfde geldt voor trailrunners die veel hoogtemeters maken. De hoogtemeters zelf tellen natuurlijk ook mee als kilometers. Een race van 30 km met 500 hoogtemeters telt dan ook als 35 km en niet 30 km. Gebruik je onze kousen uitsluitend tijdens wedstrijden of bijvoorbeeld alleen tijdens die ene intensieve baantraining in de week, dan is de levensduur in tijd uiteraard langer.

”De Herzog sportcompressiekousen dragen effectief bij het voorkomen van onderbeenklachten, zo krijg ik teruggekoppeld van veel topsporters.”
Prof. dr. F.J.G. Backx. Sportarts

PRO Compressiekous Zwart – €54,95

PRO Compressiekous Oranje – €54,95

PRO Compressiekous Groen – €54,95

PRO Compressiekous Geel – €54,95

Ruim 700.000 blije en tevreden Herzog gebruikers gingen jou voor

• 84% ervaart minder blessures • 34% kochten de kousen op aanraden van hun arts/fysiotherapeut • 78% geeft aan sneller te herstellen • 71% draagt de kousen preventief • 97% beveelt de Herzog kousen aan