Atletiek

Atletiek is een oude sport waar de sporters individueel of in groepen presteren. De hardloopsport is momenteel ongekend populair. Jong en oud geniet van het hardlopen. Dit geldt zowel voor de fanatieke wedstrijdloper die vrijwel dagelijks traint voor prestatieverbetering als de recreatieve sporter die een paar keer per week een ontspannen rondje loopt. De kleurrijke collectie Herzog compressiekousen wordt graag gedragen tijdens het hardlopen. Ook steeds meer dames gaan hardlopen. Vriendinnen trainen bijvoorbeeld samen voor een ladiesrun waarbij samen sporten en plezier hebben tijdens het lopen voorop staat. Naast hardlopen horen ook verspringen, werpen en hoogspringen bij Atletiek. Doordat deze sport veel vraagt van de (onder)benen, zijn de compressiekousen niet meer weg te denken uit het hardloopbeeld.

Kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten

In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten.

De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

In onderstaand filmpje vertellen Han Wolsing (lange afstandloper en triathleet), Marcella Herzog (800 en 1500 meter loopster), Mik Borsten (ultraloper) en Nina Mulder (400 meter horden loopster) over hun ervaringen met de Herzog Compressiekousen.

De eerste jaren liep ik zonder compressie kousen of tubes. Toen had ik altijd last van mijn kuiten: ik voelde grote spanning, stijf, ballonkuiten met pijn en diverse keren pijnlijke scheurtjes waardoor weken van herstel- en revalidatieperiode noodzakelijk was. Op advies ben ik toen compressie kousen gaan dragen. De kousen zitten strak en houden zo mijn spieren in mijn onderbeen compact bij elkaar. Dit voelt als een hele strakke tweede huid en alsof bij iedere landing al mijn spieren worden vastgehouden en beschermd. Wanneer ik Herzog kousen of tubes draag dan voel ik meestal geen en soms nog minimale spanning in mijn kuiten. (een lichte kuitspanning in het begin krijg ik tegenwoordig zo weg met even kort rek- en ontspanningsoefeningen)

Nicole Weijling-Dissel

Nederlands recordhoudster op de afstanden 800m - 1.000m - 1.500m - mile - 2.000m en huidig wereldkampioen in haar klasse op de 800m en 1.500m

Voor wie?

Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning

Atleten

Erik Negerman (middenafstandsatleet), Fabian Florant (hink stap sprong),  Jan-Albert Lantink (ultra loper) en Thijmen Kupers (800m) uit Nederland en Jeroen d’Hoedt en Sofie van Accom ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.